top of page

[HABER] Kuyumcu:BANANO ALIŞVERİŞİNİN KISA VE KOLAY YOLU [ÖZEL RÖPORTAJ]


Kuyumcu Banano/Nano arasında hızlı ve kolay alışveriş imkanı ile dikkat çekiyor. 2 haftalık halka açık beta testi ve tasarımdaki son geliştirmelerden Kuyumcu en iyi hali ile herkesin kullanımına sunuluyor.

Peki Kuyumcu tam olarak nedir ve gelişiminin arkasında kim var?

Bu soruyu yanıtlayacak en doğru kişi ile bir röportaj yapma fırsatı elde ettim. Karşınızda Kuyumcu’nun Mimarı: Yusuf.


Röportaj

sebrock|42: Merhaba. Öncelikle kimsiniz ve Banano topluluğunu nasıl keşfettiniz?

Yusuf: Merhaba, ben Yusuf. İki yıl önce, 2018'de, Nano'nun nasıl bu kadar etkili çalıştığı konusunda heyecanlanmıştım. Gönderim ücreti olmadan ve anında para gönderebilmek, bir kripto para birimnde tam da aradığım özelliklerdi. Nano'nun bir forkunu(benzerini) aramaya başladım. Sonra BANANO'yu gördüm. O zamandan beri hem Nano hem de Banano topluluklarını takip ediyorum.

sebrock|42: Güzel. Yani, en başından beri buradasın. Kuyumcu nedir ve bu fikir nasıl doğdu?

Yusuf: Kuyumcu, bir kripto para değişim servisi (Atomic Swap Servisi). Banano'yu ve Nano'yu anında ve komisyon ödemeden alıp satabilirsiniz. İlk fikir, merkezsiz bir değişim servisi oluşturmaktı.

sebrock|42: Vay canına. Böylece, kullanıcıların BAN ve NANO için bir borsa kullanmaları gerekmez. Bu çok havalı! Peki, neden Banano'yu seçtiniz ve Kuyumcu'yu özel yapan şey nedir?

Yusuf: Çünkü hem Banano hem de Nano, ücretsiz transfer edilebilen ve çevreci para birimleri, düğümlerini (node'larını) çalıştırmak ve işlemler yapmak için çok fazla enerji tüketimi gerekmiyor. Ve sadece bu değil, Nano ve Banano topluluğunun da harika olduğunu belirtmeliyim. Her zaman birbirlerine yardım edip destekliyorlar.

sebrock|42: Bunlar kesinlikle iyi sebepler, topluluk konusunda çok haklısınız. BANANO Jungle'ı ben de seviyorum. Kuyumcu’nun daha da geliştirilmesi için planlarınız var mı?

Yusuf: Kuyumcu şu anda sunucuda çalışan Banano ve Nano node'larına bağlı olarak çalışıyor. Dışarıdaki node'lara bağlanarak bu node'lardan bağımsız olmak bir sonraki hedeftir, böylece merkezsizliğe doğru ilerleyebiliriz.

sebrock|42: Banano ekosistemindeki servislerin merkezsizleşmesini memnuniyetle karşılarız. Bunun olacağını görmekten heyecan duyuyorum ve eminim ki okuyucularımız da bu gelişmeyi görmek için sabırsızlanıyor. Yusuf, röportajı sonuçlandırmadan önce, Banano topluluğuna söylemek istediğiniz başka bir şey var mı?

Yusuf: Kuyumcu'yu her geçen gün daha iyi hale getirmek için topluluktan gelecek her türlü öneriye açığım. Umarım okuyucular Kuyumcu fikrini beğenmiştir. Röportaj için çok teşekkürler!

sebrock|42: Seninle konuşmak bir zevkti. İyi günler!



Özet:

İşte burada: BANANO için ilk Atomic Swap Servisi. Umarım bu röportajı beğenmişsinizdir.

Kuyumcu'ya https://banano.nano.trade/ adresinden ulaşabilirsiniz. Servisin kullanımı son derece kolaydır. Talimatlar ve Kuyumcu hakkında daha fazla bilgi Sıkça Sorulan Sorular (FAQ) bölümünde, https://banano.nano.trade/faq adresinde bulunabilir.



Yorum bölümünde bize Kuyumcu hakkındaki deneyimlerinizi ve düşüncelerinizi yazabilirsiniz.

Kuyumcu’yu geliştirme konusunda fikirleriniz varsa, BANANO’nun Discord sunucusundan Yusuf'a ulaşabilirsiniz.



43 views1 comment
bottom of page