top of page

KRİPTO DÜNYASININ AFACAN ÇOCUĞU BANANO’DA BİR TÜRK GRUBU: ANAMUR

Banano ücretsiz aktarımı ve aktarım hızı ile kripto para dünyasında forku olduğu Nano ile fark yaratmaya devam ediyor.Güçlü topluluğu şimdiden Dünyanın dört bir yanına dağılmış durumda.Dünyadan bir çok farklı kültürün harmanlandığı bu toplulukta ortak bir payda var.Meme kültürü bu topluluğun felsefesinin baş tacı konumunda.Türkler ise bu toplulukta kendine güzel bir yer bulmuş ve topluluğa kendine has Anamur adıyla katılmakta.


Anamur Türkiye’de muz denince akla gelen Mersin ili sınırları içinde bulunan güzel bir ilçe.Banano’nun muzu çağrıştırmasından dolayı Türkler yine yaratıcılığını konuşturmuş durumda.Meme kültürüne çok uygun olduğunu söylemek mümkün.Banano Türkiye şuan aktif olarak Discord Telegram İnstagram ve Twitter’da 1000’e yakın üyesi ile her geçen gün büyümekte.Banano geliştirici ekibinde de bir Türk yer almakta.Yekta Banano ve Nano’nun cüzdanlarının ve internet sitesinin baş mimarı.Gayet başarılı bir iş çıkardığını söylemek mümkün cüzdanlar stabil şekilde çalışmasının yanı sıra tasarımı ile de ön plana çıkıyor.


Gelelim Banano Türkiye’nin yöneticilerine.Bir tanesi benim,şuan Tahadoruk | Guns’NRoses nickiyle katılım sağlıyorum.Açıkcası Banano benim ilk katıldığım kripto para topluluğu.Şans eseri geldiğim bu toplulukta şuan Türk topluluğunun büyümesine ve gelişmesine katkı sağlamaya çalışıyorum.Banano’da en çok sevdiğim şey Dünya’nın her yerinden insanlarla ortak düşünceleri paylaşabilmenin yanı sıra arkadaş olup muhabbet etmek.Öyle ki Venezuela’dan bir arkadaşa milli yemeklerimizdan Kuru Fasulye’yi öğrettim.Samimiyetin çok güzel olduğu bu topluluğa hizmet etmek benim için bir onur.Ayrıca çiçeği burnunda yeni yöneticimiz Wonchain gerek tecrübesi gerek gözlem yeteneği gerekse de iletişim yeteneği sayesinde topluluğun vazgeçilmez bir parçası olmuş durumda.Bu arada Dr.Coin’den bahsetmeden geçmek istemiyorum.Kendisi mesleği gereği Covid-19 salgını nedeniyle görevinden bir süreliğine uzaklaşmak zorunda kaldı.Banano Türkiye ailesi olarak dört gözle bu kötü sürecin geride kalıp aramıza geri döneceği günü bekliyoruz.



Banano Türkiye katılımcılarının bir kısmını tanıyacak olursak;

Metoleha: Bizim kullandığımız şekliyle Meto.Gün içinde bize bolca sabır çektiren arkadaşımız kripto dünyasına olabilecek en iyi yerden Banano ile başlamış durumda.Anamur’da olaylara kendine has yorumlarıyla diğer kullanıcılara ben mi anlayamadım yoksa arkadaşın kafası mı farklı çalışıyor dedirttirerek bolca gülmemize sebep olan değerli bir üyemizdir kendisi.Peki Meto Banano ile nasıl tanıştı?

‘’ Bir gün Twitter’da gezinirken kripto para kavramıyla karşılaştım. Hemen kripto para olan Banano ile ilgili paylaşım yapan bir kaç kişiden bilgi edinmeye çalıştım. Paylaşım yapan sadece bir kişi bana geri dönüş yaparak bilgiler vermeye başladı.Bir telegram hesabım bile yok iken ya da telegram hakkında bir bilgim dahi yok iken telegram hesabı açıp merakımı gidermeye başladım.Önce admin olan @tahadorukk | Guns'NRoses tanışma fırsatı buldum.Daha sonra gün geçtikçe Banano sisteminin işleyişini cüzdana aktarılabilmesini yani düzenini öğrendim. Etkinliklere katılmaya çalıştım insanlarla muhabbet etmeye devam ettim.Bazen Banano ailesiyle beraber eğlendik bazen de gündemi tartıştık.Anlayacağınız güzel vakit geçirdik ve vakit geçirmeye devam ediyorum.Daha sonra Discord kanalına üye oldum daha önceden Discord programından haberim bile yoktu aynı Telegram gibi.Bu sayede Discorduda öğrenip farklı milletlerle tanışıp Banano yağmurlarına ve çekilişlerine katılma fırsatı buldum. Şu an Bananoda 3. Ayım ve gayet güzel vakit geçirip Banano biriktirebiliyorum. Banano kripto paralar arasında nadir tanıdığım bir kripto para gayet kolay ve rahat kazanılabiliyor aynı zamanda güzel arkadaşlıklarda bu sayede kurulabiliyor.Benim Banano serüvenim bu şekilde.’’...

Ramora: Ramora Banano Türkiye kanalının en yeni üyelerinden birisi. Topluluğa ilgisi ve merakı sayesinde kolayca adapte olmuş durumda. Fenerbahçeli olması ile benim ve diğer tüm üyelerimiz tarafından çok daha kolay benimsendi. İşin şakası bir yana aktif katılımı çok fazla olması alışması çok çabuk gerçekleşti. Peki Ramora Banano ile nasıl tanıştı?

‘’ Banano kanalına Banano web sayfası üzerinden linke tıklayarak geldim. Discord'da Anamur kanalını görünce tebessüm ettim ve çok sevindim. Burada Türk Topluluğunu bulmak çok sevindirici oldu. Anamur kanalında Tahadorukk,wonchain ve Digital Wallet ilk başta çok güzel karşıladılar ve yardımcı oldular. Diğer arkadaşlarda yardımsever ve esprili arkadaşlar. Banano hakkında güncel olayları ve gelişmeleri öğrenmemize Anamur kanalı çok yardımcı oluyor.’’

Digital Wallet: Digital Wallet uzun süredir Banano topluluğu üyesi. Yeni gelen üyelere bilgi verecek kadar donanıma sahip ama herkesten ayrılan bir özelliğe sahip. Banano Discord kanalını güzeller güzeli botu Beatrice ile çok yakınlar. Digital Wallet’ın kendine olan ilgisini görmezden gelmeye çalışsa da bence o da boş değil. Her komuta cevap vermesinden belli.Peki Digital wallet Banano ile nasıl tanıştı?

‘’ Bir borsada yapılan airdrop sonucu Banano’yu duydum. Sonra Telegram kanalı olduğunu öğrendim. Banano Türkiye Telegram kanalında eğlenceli etkinlikler ve yarışmalar vardı. Banano ile eğlenmeye başladım. Hem kazanıyor hem eğlenceli vakit geçirme imkanı buluyordum. Telegram yöneticisinin daveti üzerine Banano Discord kanalına katıldım.Discord Banano Anamur kanalında arkadaşlarla etkinlik ve yarışmalara katıldım. Corona virüs günlerinde evden çıkmadığımız günlerde buradaki sohbet muhabbet eğlenceli vakit geçirmemi sağladı. Jungle kanalında farklı insanlarla tanışma ve sohbet imkanı buldum. Burası küçük bir dünya gibi herkesin saygı ve sevgi çerçevesinde düşüncesini söylediği, eğlendiği, bir şeyler öğrendiği ve para kazandığı güzel bir yer. Burada bulunmayı seviyorum.’’

Ahmet_19: Gelelim Banano’nun en sıkı destekçilerinden birine. Mizah anlayışı sayesinde bütün üyelerimizin gülmekten karnını ağrıtan bir kişilik kendisi. Sünnet kıyafetli pozu hafızalardan kolay kolay çıkacak gibi değil. Ayrıca muz yiyin ağzınız tatlansız repliğinin de baş mimarı. Banano ailesine şimdiden kalıcı bir çok miras bırakmış durumda. Umarım Banano ile birlikteliği daha komik olaylara gebe olmasının yanı sıra uzun sürer.

Weys: Sırada Banano Türkiye’nin benden bile eski üyesi var. Kendisinin topluluğa katkısı oldukça fazla. Anamur ahalisi onu giveawayler için pusuda yatması ile tanıyor. Peki Weys Banano hakkında ne düşünüyor?

‘’ Banano ile yıllar yıllar önce bir Youtuber'in Meme Faucet tanıtımı ile tanıştım. Fakat pek fazla ilgilenmedim. Daha sonra pek hatırlamasam da Banano Telegram kanalında kendimi buldum. Normalde çoğu projeye bakınıp aklıma yatmasa arkama bakmam ceketimi alır çıkar giderim fakat yönetimdeki kişilerin samimiyetini gördükten sonra kalmaya devam ettim kaldıkça da ısınmaya başladım. Daha sonrada Banano Türkiye Telegram grubuna girdim. Burdakiler daha Samimi ve yardımsever.Tabi birde kendi dilinde olunca kendi evindeymişsin gibi hissetmeye başlıyorsun. Cem bey çok yardımcı oldu. Tahadoruk ile orda tanıştık ve serüvenimiz Discordda devam etti. Hala beraber devam ediyoruz Discorda Anamur kanalı her ne kadar diğer topluluk kanallarına göre az üyesi var ise de oraya girince bir daha çıkamıyorsun yöneticilerinden olsun üyelerine kadar hepsi ayrı değerli insanlar. Birde unutmadan Banano kurucularından yöneticilerine kadar çok samimi ve kibirli olmayan insanlardan oluşmaktadır bu da bana Banano’yu diğer coinlerden daha cazip kılmaya başladı. Artık Banano’nun bağımlısı olmanın yanı sıra milleti de Bananoya teşvik ediyorum böyle güzel bir topluluk ile tanışıp Banano’dan yararlansınlar diye. Sözlerime son noktayı koyarken başta Tahadoruk olmak üzere hepinize teşekkürlerimi sunar,Sizi Sevgiyle kucaklarım’’

Banano hakkında değerli üyelerimizin görüşleri de bu şekildeydi. Eğer bir gün yolunuz Banano’ya düşerse Tahahahahhahaha ya da POLICE TAG kullanmanızı teşvik eden birilerini görürseniz bilin ki doğru yerdesiniz.


Banano Türkiye İletişim Adresleri:

Discord: Chat.banano.cc






104 views4 comments
bottom of page